Utolsó nap Bitterwasserben

Címkék: namíbia bitterwasser

2011.01.06. 09:32

Eljött hát az utolsó nap. Gyorsan elrepült (szó szerint!) ez a két hét, de ezalatt rengeteg élmény ért. Az időjárás a második héten ugyan nem volt a legjobb, de az első héten Namíbia megmutatta, miről is híres. Egy dolog tudni, hogy errefelé jó idők szoktak lenni, de egy másik dolog átélni. Amíg az ember ezt meg nem tapasztalja, el sem tudja képzelni, hogy ilyen is lehet. Bár kétségtelen, hogy Magyarországon is előfordul olyan idő, hogy 1000-et lehessen repülni - szökőévente egyszer. Itt viszont egy jó periódusban sorban jönnek az ilyen napok. És ha az ember legalább 3 hétre jön, akkor szinte 100%, hogy kifog egy ilyen jó periódust. Utána pedig csak annyi kell, hogy 8 órán keresztül 130 km/h-s átlaggal repüljön, és megvan az 1000. Egy hosszúszárnyú géppel ez abszolút nem probléma, de 15 vagy 18 méteres géppel sem lehetetlen, bár ezekkel már nagyobb repülőtudás kell a sikerhez.

Ebéd után indulok a reptérre. Szerencsém van, ugyanis a német női keret edzője is ugyanazzal a géppel megy Frankfurtba, mint én, és ő bérelt autót, úgyhogy elvisz magával. Így megspórolom a taxiköltséget (ami nem kevés), sőt, mivel neki az autót nem a reptéren, hanem Windhoekban kell leadnia, így még Windhoekban is szétnézhetek egy kicsit. Windhoekból aztán az autókölcsönző cég kivisz minket a reptérre, ami onnan kb. 50 km.

Valószínűleg ez az utolsó blogposztom Bitterwasserből. A Bitterwasser -> Windhoek -> Frankfurt -> Bécs -> Győr -> Budapest -> Debrecen útvonalon azért még valahol megpróbálok beszámolni az úti fejleményekről, ha lesz időm és internetem. A teljes út szép hosszú lesz, olyan 50 óra.  

A bejegyzés trackback címe:

https://bitterwasser.blog.hu/api/trackback/id/tr462564327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása