Utolsó nap: Pihenőnap V

Címkék: namíbia bitterwasser

2011.01.04. 18:24

Ma reggel a meteor jobb időt igért a tegnapinál, de nem olyan jót, mint amilyet tegnap reggel jósolt mára. A harmatpont továbbra is magas volt, ami továbbra is alacsony felhőalapot vetített előre és zivatarokat. Ma volt az utolsó közös napunk Christiannal, úgyhogy mindketten szerettünk volna egy repüléssel búcsúzni Bitterwassertől. Csak egy probléma volt: a tómeder még mindig túl nedves volt a fel- és leszállásokhoz, így a "09 Hangar" pálya volt használatban. Igen ám, csakhogy elég erős északi szél fújt, pont keresztben a pályára, a pálya viszont elég keskeny, a két oldalán bokrok... Christian nem akart úgy járni, mint pár éve egy EB 28 (ez egy ASH-25-höz hasonló típus), ami egy pont ugyanilyen erős oldalszeles felszállásnál ezen a pályán a bokrokban kötött ki. Mi legyen? Egy pár 15 és 18 méteres gép felszállt, na de az ASH-25 fesztávja 26 méter. Aztán vontatásból elstartolt egy ASH-25 is, de a vonatópilóta elmondása szerint elég határeset volt a felszállás így is. Végül Christian nehéz szívvel úgy döntött, hogy inkább ne repüljünk, nincs olyan fantasztikus idő ma, ami megérné a kockázatot. Kár érte, de meg tudom érteni Christiant, sok-sok évig spórolt erre a gépre, nem akarja összetörni.

A néhány ma repülő gép pilótái szerint végül is érdekes, de nem is olyan rossz idő volt. Az emelések dobálósak voltak, sok felhő kihagyott, de volt 5 méter is, és 3800-ig is fel lehetett kapaszkodni. Bár valami azt súgja, hogy nem Bitterwasser közelében, hanem délebbre. Hát, így jártunk...   

A bejegyzés trackback címe:

https://bitterwasser.blog.hu/api/trackback/id/tr392560564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása