Repülni sokféleképpen lehet: lassan és gyorsan, magasan és alacsonyan, katonásan és polgárian, motorral vagy motor nélkül, stb. Igen, motor nélkül is lehet, például siklóernyővel, sárkányrepülővel vagy vitorlázórepülőgéppel. Én ezek közül az utóbbi sportot űzöm. Ennek az a lényege, hogy az ember beleül egy, manapság már leginkább szénszálas vagy üvegszálas műanyagból készített karcsú vitorlázórepülőgépbe, és megpróbál vele minden nagyobb távot minél gyorsabban megrepülni. (Bővebben erről majd egy későbbi posztban.) A pilóták számára a repülés nem csak egyszerű hobbi: ez életforma és gondolkodásmód, szinte már vallás.

És mint minden vallásnak, a vitorlázórepülésnek is vannak szent helyei, amolyan földi paradicsomai, ahol igazán nagyokat és jókat lehet repülni. Az egyik ilyen hely Bitterwasser Namíbiában, Afrikában. (Majd arról is lesz egy poszt, hogy ez miért ilyen jó ez a hely.) Nos, ide fogok én menni két hétre december végén-január elején, hogy egy kétüléses gép másodpilótájaként repüljek. Erről fog szólni ez a blog. Azt tervezem, hogy megírom a kiutazásig történt érdekesebb dolgokat (például hogy hogyan kaptam namíbiai vízumot), illetve írok egy kicsit általában a vitorlázórepülésről is, aztán a Namíbiába megérkezés után jön a lényeg: minden nap megírom majd a történteket, lehetőleg fotókkal és esetleg videókkal illusztrálva.

És hogy mi a célom ezzel a bloggal? Gondoltam, érdekelhet pár embert egy ilyen vitorlázórepüléssel egybekötött afrikai nyaralás. És nem csak a rokonaimat és barátaimat, hanem a magyar vitorlázórepülőket is. Közülük egy páran már voltak Bitterwasserben, de a legtöbbjük még csak almodozik arról, hogy eljusson oda. Mert sajnos ez nem olcsó mulatság... (Erről is lesz majd egy poszt...) De ki tudja, talán ez a blog megadja a végső lökést az álmodozóknak, és ez esetben remélhetőleg hasznosnak találják majd az itt leírtakat, amikor a saját kiutazásukat és kinti repüléseiket tervezik/szervezik.

Ezen kívül nem titkolt célja a blognak, hogy egy kis reklámot csináljon a vitorlázórepülésnek, hiszen a tévében/rádióban/interneten olyan keveset hallani erről a gyönyörű sportról. Ha az itt leírtak hatására néhány, még a földön járó olvasó kedvet kap, kipróbálja a repülést, megfertőződik a "fliegerbacilussal" és aktívan repülni kezd, annak szívből örülni fogok!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitterwasser.blog.hu/api/trackback/id/tr592264586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ptarjan 2010.09.03. 10:27:41

Ööö... És ez most így hogy? Felébredtél valamelyik nap és azt gondoltad, "Hm, hát elmegyek én Afrikába vitorlázórepülni."?

Egyébként jó tipikus namíb név ez a Bitterwasser :-D

LiBerti 2010.09.03. 10:43:54

Nem egészen így történt... De majd erről is lesz poszt, türelem!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.09.03. 12:10:56

Első! Izé, sunáznám!
És Afrikában repülni ősi román szokás. Vagyis nem...

hotelalfa 2010.09.14. 12:05:07

Nagyon izgalmas blog már az első írásoknál. Várom a folytatást
Igazi kaland lessz. Én is vitorlázó repülök ( LHDK-n) Remélem egyszer én is eljutok Bitterwasserre.
Ugy tudom ha 1000km-et repülsz Bitterwasseren pálmafát ültetnek a tiszteletedre. Még nincs a reptéren dzsungel de jól haladnak. :) Sok sikert és " Many Happy Landings".

LiBerti 2010.09.15. 21:21:04

@hotelalfa: Örülök, hogy tetszik, és köszönöm a jókívánságokat! Igen, valóban kapnak az ezresek pálmát Bitterwasserben. Remélem, nekünk is lesz egy Christiannal! (kopp-kopp)
süti beállítások módosítása