Christian közben szorgalmasan irogat a blogjában az első bitterwasseri élményekről (#1#2#3#4#5#6), csak nekem nem volt időm ide írni semmit. De most röviden összefoglalom, amiket Christian írt: jó 24 órás út után ő és az első körös másodpilótája, Erich megérkezetek Bitterwasserbe. Az Air Namibia Airbus 340-ese kissé leharcolt volt, de a személyzet nagyon kedves. A bérelt autóval sikeresen túlélték a baloldali közlekedésssel való találkozást. A fíling kissé Bamako ralis lehetett a Kia Picantojukkal a sivatagon keresztül... De minden jó, ha a vége jó: Bitterwasserben a megérkezés után a welcome drinkkel öblíthették le az út porát.

Az első dolguk persze az volt, hogy összerakták az ASH-t. És ezután jött az első bibi (dráma!): a szárnyban lévő benzintankba nem akart belemenni a benzin. Hosszas próbálkozás után aztán végre felragyogott a műszaki szivárvány: kiderült, hogy a túlnyomás szelep van beragadva, de végül sikerült a rakoncátlan alkatrészt jobb belátásra téríteniük.

Minden bitterwasseri újoncnak el kell mennie egy szoktató/bemutató repülésre egy helyi emberrel, és ez alól Christian sem volt kivétel. Úgyhogy el is mentek egy kisebb háztömbkörüli repülésre... egy közel 400 kilométeresre. Maximális magasság: 5300 méter. Mondom, Namíbiában egészen mások a dimenziók... Aztán másnap Christian és Erich elmentek az első igaz távjukra. Nem volt a legjobb idejük, de azért sikerült majdnem 350 km-t repülniük. A fedélzeti mindentszámoló navigációs kütyü sajnos már a táv elején bemondta az unalmast (mit várhat az ember egy olyan ketyerétől, amit egy abszolút repülésképtelen halról neveztek el...), de a tartalékkal tovább tudtak repülni, és haza is értek. Másnap és utána még kevésbé volt jó idő, úgyhogy csak a földön ismerkedtek a környékkel.

Ma viszont megint voltak repülni, de alacsonyra kerültek, úgyhogy Christian kénytelen volt motort nyitni. Így csak 200 km lett nekik értékelhető.

Lent egy fotó az első éles távról. További sok-sok fotó Christian posztjaiban!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitterwasser.blog.hu/api/trackback/id/tr962442614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása