Na, megvan végre a repülőjegyem. A foglalás már régóta megvolt, de most végre kiállításra is került. Persze nem papírformában, mert azért Afrika is halad a korral, hanem elektronikus jegyet kaptam. A foglalást a bitterwasseriek intézték, ami így utólag nem volt a legjobb ötlet, mivel minden kommunikáció rémesen lassú volt rajtuk keresztül. Az e-jegyet is csak egy nem túl szépen beszkennelt papírfecni formájában küldték el emailben. Na nem baj, gondoltam, majd a foglalási számmal szépen belépek az Air Namibia weboldalára, és onnan letöltöm az e-jegyet. Az elhatározást tett követte, a tettet viszont nem követte siker, a weboldal ugyanis makacsul egyre csak azt hajtogatta, hogy "Nincsen ilyen referencia", pedig még az e-jegy számával is próbálkoztam. Hát rajtam nem fogsz ki, kispajtás, irány a checkmytrip.com! De ott is csúnyán felsültem. Viewtrip.com? Hurrá, ott végre sikerült belépnem, és megnézni a foglalásomat. Viszont amikor az elektronikus jegyet akartam letölteni, akkor csak annyit írt ki, hogy "ÉRVÉNYES JEGY NEM TALÁLHATÓ". Na ne már, ilyenkor mi van? Lelki szemeim előtt már a frankfurti repülőtéren a becsekkolást érvényes jegy hiányában megtagadó légies kis asszonykák rémképe lebegett fel...

Mi legyen? A korábbi lassú ügyintézést elkerülendő, közvetlenebb módszerhez folyamodtam: felhívtam az Air Namibia képviseletét Frankfurtban. Az ottani kedves alkalmazott a svájci telefonszámomat látva átirányított a svájci képviseletükhöz, megspórolva nekem percenként 14 eurocentet. A svájci (zürichi) képviseletet felhívva még németül (pontosabban osztrákul) köszöntem, majd arról érdeklődtem, hogy folytathatnánk-e a beszélgetést angolul, mert az számomra inkább világnyelv. Az igenlő válasz után előadtam a problémámat, majd mondtam az utazás napját és a nevemet. "Hát akkor beszélhetünk magyarul is" - jött a válasz erre magyarul. Kiderült, hogy az Air Namibiát (is) Svájcban képviselő utazási iroda alkalmazottja egy magyar hölgy. Úgyhogy kellemesen elbeszélgettem vele a jegyfoglalás rejtelmeiről. Kiderült, hogy a jegyemmel minden rendben, csak azért nem tudtam sehol sem elérni az elektronikus jegyemet a weben, mert ez csak a weben megvett jegyekkel működik, az utazási irodában megvettekkel nem. A hölgy volt olyan kedves, hogy egy füst alatt gyorsan egy-egy ülőhelyet is befoglalt nekem az oda- és a visszaútra. Ablak mellé, természetesen. Végül elküldte a foglalásomat emailben, Air Namibia logóval, meg mindennel, ami kell. Majd szépen kinyomtatom. A magyar maffia mindenhol működik!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitterwasser.blog.hu/api/trackback/id/tr772470653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katarakta 2010.11.25. 20:11:29

Szuper! Mégis csak mi, magyarok működtetjük a dolgokat - külföldön...
süti beállítások módosítása