És amikor már azt gondoltam, hogy nincs tovább... De ugye azt mondják, hogy "az operának nincsen vége, amíg a kövér hölgy énekel"! Nos, a bitterwasseri opera is eggyel több felvonásos lett, mint gondoltam. Történt ugyanis, hogy délelőtt jött Martin, aki tudta, hogy mára elárvultam, hogy nincs kedvem-e repülni a flight office-os főember, Dieter Schwenk fiával, Heikoval a bitterwasseri Twin Astirral. Hát már hogyne volt kedvem! Úgyhogy nem sokkal délután 2 előtt fel is szálltunk vontatásból, az égen már szép kumuluszok voltak mindenfelé. Heiko ült elöl, én hátul, ti. a bitterwasseri Twin Astir namíbiai lajstromban van, és míg Heikonak honosítva van a szakszója Namíbiában, nekem nincs. De ez abszolút nem zavart, a lényeg az volt, hogy még egyet repülhettem.

Érdekes idő volt, némelyik emelés elég gyenge és nehezen kikörözhető volt, de voltak 4 méterek is. A vége felé már 3400-ig is fel tudtunk kapaszkodni, de felhőről felhőre menve a felhőalap hol magasabban volt, hol alacsonyabban. Mivel a Twinben nincsen motor, ezért nagyon nem távolodtunk el Bitterwassertől, annál is inkább, mert a meteor bezivatarosodást ígért. Ez be is jött, először csak messzebb láttunk itt-ott esőt, majd a környéken is elkezdtek nőni, tornyosulni és szétterülni a felhők, végül Bitterwassertól nem messze nyugatra is esni kezdett. Amikor a rossz idő már szinte teljesen bekerített minket, akkor úgy döntöttünk, hogy ideje leszállnunk. Ez jó döntés volt, ugyanis tíz perccel a leszállás után először csak csepergett, aztán egy rövid időre elállt, de utána mintha dézsából öntötték volna.

Így hát végül tudtam még egy utolsót repülni, mielőtt holnap hazaindulok. Ugyan nem volt nagy repülés, csak a környéken kóvályogtunk bő két és fél órát, de nagyon jól esett. Szerintem én még nem is repültem korábban Twin Astirral, úgyhogy most ez is megvolt. Nem egy ASH-25, de hátul akkora hely van benne, mintha egy fürdőkádban ücsörögne az ember.

További fotók a repülésről itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitterwasser.blog.hu/api/trackback/id/tr792563108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katarakta 2011.01.05. 18:25:53

Minden jó, ha a vége jó...
süti beállítások módosítása